Gemeente Hoeilaart installeert mobiliteitsraad

1 november 2017, Maarten Bresseleers

Net als in onze buurgemeenten Huldenberg en Tervuren zal de Gemeente Hoeilaart binnenkort een mobiliteitsraad installeren. Dat voorstel lanceerde schepen van mobiliteit Marc Vanderlinden op de laatste Verkeerscommissie. “Daarmee wordt één van de suggesties van Fietsersbond Druivenstreek en PRO Hoeilaart meteen een feit en daar zijn wij heel blij mee”, aldus Maarten Bresseleers.

Momenteel bestaat er een Verkeerscommissie. Daarin zetelen enkel gemeenteraadsleden. “Dat is geen ideale situatie om een gedragen mobiliteitsbeleid te voeren. Door een mobiliteitsraad in te stellen, kun je meteen heel wat andere personen en verenigingen advies laten verlenen aan het gemeentebestuur. Denk daarbij aan de Fietsersbond, maar ook aan scholen, vertegenwoordigers van de seniorenraad of de milieuraad en geëngageerde burgers. Zij kunnen er extra over waken dat de gemeente het STOP principe in al zijn werken hanteert en zo de stappers, fietsers en het openbaar vervoer letterlijk laat voorgaan. We werken nu, samen met onze coalitiepartner, aan de verdere uitwerking.”