gratis gietwater in Hoeilaart, wel zelf afhalen

9 juli 2018, Klaas Geers

Het opgepompte grondwater dat afkomstig is van de bouwwerf waar vroeger het Lindenhof stond (Overijsesteenweg/Edgar Sohiestraat) is vanaf nu gratis beschikbaar voor het publiek. Het is ongeschikt als drinkwater, maar zeker bruikbaar voor het begieten van je hof of moestuin of voor het wassen van je wagen.

 “Zo vangen we twee vliegen in één klap: in deze tijden van waterschaarste vond ik het vreemd dat we opgepompt grondwater zomaar ongebruikt lieten wegvloeien”, zegt gemeenteraadslid Klaas Geers van PRO Hoeilaart. “Tijdens de raadsvergadering van 25 juni 2018 heb ik het idee aangekaart en de oplossing is nu beschikbaar voor iedereen die een mogelijkheid heeft om het gietwater zelf te vervoeren. Dankzij deze gelegenheidsoplossing wordt de afname van het lokale waterleidingnet verminderd en dat komt door de hitte goed uit. Misschien is het niet veel, maar alle beetjes helpen, zeker nu de droogte zo lang aanhoudt.”

 

Ook professionelen zoals groenbedrijven mogen er water komen afhalen. De nieuwbouw ter plaatse wordt gerealiseerd door een projectontwikkelaar uit Strombeek-Bever: Aura Estates die volop meewerkte om deze oplossing aan te bieden.