Claim het klimaat op 2 december: PRO Hoeilaart stapt mee in grootste klimaatmars ooit in België

Claim het klimaat op 2 december: PRO Hoeilaart stapt mee in grootste klimaatmars ooit in België

14 november 2018, Julie Vanstallen

Te voet, met de fiets, in de kano of per trein … met zijn allen naar Brussel om er een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid te eisen. Dat is het doel van de actie ‘Claim the Climate’ op zondag 2 december. Stap jij mee met PRO Hoeilaart?

Samen met de organisatoren van Klimaatcoalitie en Climate Express hopen wij dat deze actie uitgroeit tot de grootste klimaatmobilisatie ooit in België.

 

Tijd voor actie

En we zijn goed op weg, want nu al hebben meer dan 10.000 mensen zich op de website claimtheclimate.be geregisteerd.  De mars op 2 december moet het startpunt worden van een hele reeks klimaatacties naar aanleiding van de klimaattop in Polen die op diezelfde dag van start gaat.

Actie is dringend nodig, want willen we überhaupt nog in de buurt komen van de mooie beloftes uit het Parijse klimaatakkoord van 2015, dan moet het roer nu radicaal om! Met de klimaatmars roepen we de Belgische leiders op om te ijveren voor vooruitstrevende klimaatambities op Europees en internationaal vlak.

Het is cruciaal dat de opwarming van de aarde beperkt blijft tot maximaal 1,5 graden. Realiseren we dat niet, dan storten we ons in een ongewis traject met zware klimatologische en sociale gevolgen’, aldus gemeenteraadslid Julie Vanstallen van PRO Hoeilaart. Ook vinden wij dat er dringend werk moet worden gemaakt van een Belgisch klimaatbeleid. Sinds 2014 gaat de CO2 -uitstoot in ons land weer omhoog en dat moet stoppen.’

 

Sluit je aan!

We willen zondag 2 december vanuit Hoeilaart op een duurzame manier afzakken naar de hoofdstad. Er gaat een groep met de trein die om 12h37 in station Groenendaal vertrekt. Daarnaast is er ook een groep die met de fiets zal gaan.  Je kan meefietsen vanaf deze plaatsen:

11u: Overijse: kruispunt Waversesteenweg/Terhulpsesteenweg, ter hoogte van de Sint-Martinusschool.
11u30: Kerk Jezus-Eik
Een duidelijk overzicht van de route vindt je  hier

Maak mee het verschil en wandel of fiets mee! 

De mars start om 12u aan het Noordstation en eindigt om 17.00 uur met een “klimaatspektakel” in het Jubelpark.