PRO Hoeilaart kiest voor voorzittersduo

9 december 2019, Maarten Bresseleers

Begin december 2019 verkozen de leden van PRO Hoeilaart Maarten Bresseleers en Anke Claassen unaniem als co-voorzitters van de partij. Zij volgen Sylvie Gahy op, die de partij de afgelopen zes jaar leidde. Anke Claassen (41 jaar) is communicatieadviseur en lid van sp.a, Maarten Bresseleers (42 jaar) werkt in de culturele sector en is lid van Groen. 

Het is voor het eerst in Hoeilaart dat twee mensen de partij zullen leiden. Reden voor die keuze is onder andere de uitdagende taak om de partij te verjongen, zegt Anke Claassen.  “De mensen die de partij in 1986 hebben opgericht, worden een dagje ouder. Tegen de volgende verkiezingen zullen we meer jonge mensen aan ons moeten binden en klaarstomen om onze fantastische verkiezingsuitslag minstens te kunnen evenaren. Het vele werk dat hiervoor nodig is, doen we best met twee.”

Maarten Bresseleers vult aan: “Wij zullen de lijn van Sylvie Gahy verder zetten en zorgen voor een goede teamgeest, een goede verstandhouding met onze coalitiepartner en voor een nog grotere betrokkenheid van onze leden. Zo gaan we het verschil kunnen blijven maken, nu, maar zeker ook in de toekomst.”

Anke Claassen en Maarten Bresseleers zijn de nieuwe voorzitters van PRO Hoeilaart