Kenny Verbeeck vervangt Julie Vanstallen als gemeenteraadslid

11 januari 2020, Julie Vanstallen

Kenny Verbeeck (39) vervangt vanaf januari 2020 Julie Vanstallen als gemeenteraadslid voor PRO Hoeilaart. Hij is al jaren actief binnen de partij en was tijdens de vorige legislatuur lid van de OCMW-raad. Als ontwerper van bruggen is hij onze expert ruimtelijke ordening en bouwprojecten in de gemeente. Zo nam hij onder andere de bouwplannen van de nieuwe sporthal kritisch onder de loep. 

Kenny is verheugd dat hij zijn engagement nu verder kan inzetten in de lokale politieke arena. “De kennis en ervaring die ik als lid van de OCMW-raad heb opgedaan, komt goed van pas bij belangrijke dossiers in de gemeenteraad. Bovendien kan ik nu de fantastische ploeg van het OCMW Hoeilaart verder blijven opvolgen.”

Daarnaast is hij als ingenieur dagelijks bezig met het ontwerp en de bouw van bruggen en gebouwen. De kwaliteit van de gebouwen in Hoeilaart en vooral de ruimte ertussen moeten volop kansen en mogelijkheden bieden voor alle Hoeilanders. Kenny: “Dat geldt niet alleen nu, maar ook voor toekomstige generaties. Hoe kunnen we er vandaag voor zorgen dat het morgen nog beter leven en wonen is in Hoeilaart, bijvoorbeeld met betaalbare woningen voor starters? Daar wil ik de komende jaren mee het verschil maken.”

Kenny vervangt Julie Vanstallen die om persoonlijke redenen ontslag neemt; een nieuwe avondstudie is niet langer te combineren met haar huidige werk als gemeenteraadslid. Julie vervangen wordt niet eenvoudig, zegt hij: “Haar engagement en vuur zijn onvervangbaar. Ik hoop nog regelmatig op haar kennis en passie voor de realisatie van een beter Hoeilaart te mogen rekenen.”

Julie zal binnen PRO Hoeilaart actief blijven en zich achter de schermen voor Hoeilaart blijven inzetten. Ze neemt met pijn in het hart afscheid, maar toch is afstand doen van haar mandaat volgens haar de enige juiste keuze. 

“Gemeenteraadslid zijn is een serieus engagement. Je moet alle dossiers nauw opvolgen, de nodige vragen stellen, bij heel wat overlegmomenten aanwezig zijn, luisteren naar de meningen van dorpsgenoten en raden, verslagen lezen… Dat kan je niet maar half. Ik ben Kenny dan ook enorm dankbaar dat hij deze taken van mij wil overnemen. Hij heeft enorm veel dossierkennis, is slim en stelt de juiste kritische vragen op het goede moment. Hij gaat dit fantastisch doen!”