Joke Muyldermans

 

Ik woon reeds heel mijn leven in Hoeilaart. Na jaren actief te zijn geweest in verschillende Hoeilaartse clubs, zoals De Gympies en de scouts, zette ik 12 jaar geleden, als 20 jarige, de stap naar de politiek. Ondertussen zetel ik reeds 12 jaar in de OCMW-raad. Sociale zaken, ondersteuning en gezondheid liggen mij nauw aan het hart.

 

Ook in mijn job als vroedvrouw probeer ik samen met het gezin te zoeken naar de voor hun beste zorg en ondersteuning, zodat elke baby en ouder zich goed voelt in de nieuwe stappen in hun leven. Als vroedvrouw werk ik sinds 2007 in de eerstelijnszorg, waar ik vrouwen begeleid tijdens hun zwangerschap en na de geboorte van hun kindje(s). Sinds 2010 werk ik als hoofdredacteur voor het medisch Tijdschrift voor Vroedvrouwen. Aangezien ik toekomst belangrijk vind, geef ik sinds 2010 les aan de Erasmushogeschool Brussel aan de opleiding vroedkunde, om mijn passie, kennis en ervaring te delen met studenten. Van 2013 tot 2017 was ik voorzitter van de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen, om ook nationaal en internationaal de belangen van de vroedvrouw te behartigen. Sinds 2018 ben ik penningmeester. Dit alles in combinatie met ondertussen 4 kinderen, een hele uitdaging, maar de moeite waard.

 

Naast sociale ondersteuning en uitbouw, vind ik ook het milieu een zeer belangrijk punt. Onze kinderen zijn de toekomst. We moeten zorgen voor een sociale en rechtvaardige samenleving, maar ook een leefbare en propere omgeving. Daar wil ik op inzetten.

 

Joke Muyldermans
  • 33 jaar oud
  • 4 kinderen
  • vroedvrouw

contact met Joke

Geen nieuwsberichten van Joke