Luc Van Hecke

 

Ik ben 64 jaar en woon sinds 1974 in het centrum van Hoeilaart waar ik jarenlang actief was als bankdirecteur. Drie jaar geleden zijn mijn vriendin Marleen en ik met pensioen gegaan. Samen hebben wij 6 kinderen, 15 (!) kleinkinderen en een ontzettend druk sociaal leven.

 

Als overtuigd socialist was ik vanaf het prille begin betrokken bij PW (= Progressieve Werkgroep), de voorganger van PRO Hoeilaart. Ik ben een actief medewerkervan de culturele vereniging “5 voor 12” en zet me in voor diverse sociale projecten. Enkele voorbeelden :

  • “Les Cajoutiers”: een school in Senegal voor kinderen uit kansarme gezinnen en meer recent ook voor dove kinderen en kinderen met het syndroom van down.
  • “Villa Clementina” een inclusie crèche in Zemst waar gehandicapte en valide baby’s en peuters samen opgroeien.

 

waar ik voor ga?

 

Ik ga voor een sociaal beleid met aandacht voor iedereen: minderbedeelden, ouderen, kansarmen, vluchtelingen. Daarnaast vind ik het milieu en vooral de manier waarop we er mee omspringen heel belangrijk. We zijn er ons ondertussen allemaal van bewust dat de auto één van de grote boosdoeners is en daarom ijver ik volop voor alternatieven voor het autoverkeer. Een goed functionerend openbaar vervoer, brede en veilige fiets- en voetpaden, autoluwe straten in het dorpscentrum en in de buurt van scholen, speeltuinen en sportinfrastructuur. En waarom zouden we niet ambitieus zijn en volop gaan voor fietsstraten! Ook het sluipverkeer moet drastisch aangepakt worden. Met slimme camera’s en tijdelijk éénrichtingsverkeer bijvoorbeeld. Voor onze pendelaars pleit ik voor een zeer snelle verwezenlijking van het GEN. 

 

Luc Van Hecke
  • 64 jaar oud
  • gepensioneerd bankdirecteur

contact met Luc

Geen nieuwsberichten van Luc