Sylvie Gahy

Gemeenteraadslid

 

Ik ben Sylvie Gahy en woon sinds mijn geboorte  in Hoeilaart. In mijn jeugd woonde ik in het centrum en nu al meer dan 30 jaar in de wijk ’t Roth. Mijn twee kinderen, Sam en Tine, hebben hier hun jeugd op de straat doorgebracht met de vele kinderen uit de buurt.

Ik ben leerkracht bewegingsopvoeding in de Sint-Clemensschool en hoop dat kinderen door mijn lessen goesting krijgen om naar een sportclub te gaan omdat ik bewegen heel belangrijk vind. Mijn actiepunt dit schooljaar is woensdag = Samdag. Die dag stimuleren we de kinderen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen. En dat lukt!

Zelf hou ik veel van wandelen en fietsen en gaan mijn man en ik het liefst met de rugzak op reis.


hoe ben ik in de politiek geraakt?

Van jongs af aan zat ik in de Chiro en later werd ik fervent lid van de Scouts. Op een bepaald moment zaten de scouts in een moeilijker periode en werd er me gevraagd (Sam en Tine zaten toen bij de welpen) of ik groepsleider wou worden. Ik heb daar mijn verantwoordelijkheid genomen en ben een drietal jaar gebleven. Via een uitdaging voor “25 jaar scouts Hoeilaart” belandde ik op de lijst van PRO Hoeilaart. Er was toen een grote nood aan nieuwe lokalen voor de Scouts en Chiro en daar maakte ik mijn speerpunt van. Ik werd  verkozen en belandde in de gemeenteraad. In de volgende beleidsperiode ( 2007-2012) was ik schepen van jeugd, sport, cultuur en Vlaams karakter en integratie. Bij de laatste verkiezingen ben ik raadslid gebleven tot Julie Vanstallen de fakkel overnam. Sinds december 2016 ben ik voorzitter van PRO Hoeilaart.

 

waar sta ik voor?

Ik woon heel graag in Hoeilaart.  De laatste jaren zijn veel dingen ten goede veranderd: de voorzieningen zijn erop verbeterd (gemeenschapscentrum Felix Sohie, nieuw Gemeenteplein) en hier wordt de volgende jaren nog verder op ingezet (sportinfrastructuur, nieuwe kribbe,…). Maar we moeten waakzaam blijven over de open plekken en de groene ruimte die het net zo aangenaam maken voor de buurt. Tegelijk moeten we rekening houden met een stijgende bevolking en veranderende gezinsvormen. De volgende jaren staan we voor een nood aan meer woningen en die mogen nu net niet op die groene open plekken komen, maar best dichter bij de voorzieningen (in het centrum dus, dicht bij bus en trein,….). Lees hier onze standpunten rond wonen. 

In toekomstige bouwprojecten moet volop de kaart van de duurzaamheid getrokken worden: individuele woningen, maar met zoveel mogelijk deelfuncties: gemeenschappelijke warmte, wateropvang, zonnecellen, wasplaatsen, autodelen, …..

En dan het sociaal aspect. Het kan niet dat we in zo’n welvarende gemeente als de onze geen oog zouden hebben voor diegenen die het met minder moeten doen. Voor mij en voor PRO moet iedereen mee: elk kind moet de kans krijgen om naar een jeugd- of sportvereniging te stappen, elk kind moet meekunnen op kamp, elk kind/gezin moet de kans krijgen om ook op gezinsuitstap te kunnen gaan,…

Voor dit alles wil ik me inzetten!

 

Sylvie Gahy
  • 56 jaar oud
  • 2 kinderen
  • leerkracht bewegingsopvoeding in Sint-Clemensschool
  • wijk 't Roth

contact met Sylvie

Geen nieuwsberichten van Sylvie