Vredesbeeldjes komen terug naar Hoeilaart

Vredesbeeldjes komen terug naar Hoeilaart

21 december 2018, PRO Hoeilaart

Eind oktober 2015 werden in Hoeilaart maar liefst 1.258 beeldjes gemaakt in het kader van ComingWorldRememberMe. Deze beeldjes kregen een plek in een indrukwekkende land-artinstallatie aan de Palingbeek in Ieper. Wilfried Van Raemdonck van PRO Hoeilaart stelde enkele weken geleden voor om een aantal beeldjes een permanente plek te geven in de gemeente. Een deel van de beeldjes is ondertussen terug in Hoeilaart en wordt in de komende dagen verspreid onder de deelnemers van het project.

Na contactname met de ontwerper kregen we het antwoord dat het niet de bedoeling was om een nieuwe presentatie te maken met een aantal beeldjes, omdat dit afbreuk zou doen aan het concept van dit project. Wel werd aangegeven dat op een aantal plekken in de gemeente een beeldje kon geplaatst worden met een bijpassende uitleg. Ondertussen werden een honderdtal beeldjes afgehaald. Zo kunnen we een beeldje schenken aan onze twee basisscholen, de bib, het woonzorgcentrum, de Heemkundige Kring, het GC Felix Sohie en de gemeente. De andere beeldjes zullen verdeeld worden onder de deelnemers van het project. Heb jij zo’n beeldje gemaakt, en zou je er graag eentje hebben? Laat dat dan snel weten aan de balie van het GC Felix Sohie of via vrijetijd@hoeilaart.be

De beeldjes kunnen door de geïnteresseerden afgehaald worden tijdens de nieuwjaarsreceptie ‘KLINKEN op 2019’ van de adviesraden in het GC Felix Sohie op 6 januari. Els De Greef, één van de initiatiefneemsters, zal tijdens de receptie de beeldjes officieel overhandigen aan de scholen, de bib en de gemeente. De organiserende ploeg hoopt dat de beeldjes een bijzondere plek krijgen en zo de herinnering aan de duizenden slachtoffers ook aan de volgende generaties kan doorgegeven worden.