Edith van Wijk

 

Zo’n 30 jaar geleden ben ik van Nederland via Luxemburg naar Hoeilaart verhuisd, omdat mijn (Franse) man er toen een baan kreeg aangeboden en hij de meest onregelmatige werktijden had. Inmiddels zijn we beiden van baan veranderd en zijn onze dochters praktisch het huis uit.

 

Ik was zo’n 10 jaar actief lid en secretaris van de Ouderraad van Het Groene Dal en werkte verschillende projecten uit t.b.v. de (leerlingen van) school en kinderen buiten school, zoals de Boekenweek, fondsenwerving t.b.v. een goed doel zoals Kinderdorp. Ik vertegenwoordigde meerdere jaren de Ouderraad van Basisschool Het Groene Dal bij de Jeugdraad en werkte mee aan verschillende projecten en adviezen, zoals ruimte voor de jeugd, discussie over camera’s en de herinrichting van de Koldamsite. Daarnaast werkte ik mee aan wijk Terdelle in de kijker; dorpsrestaurant; wereldwinkel; Hoeilaart FairTradeGemeente en als gemachtigd opzichter.


waar ik voor ga


Ik heb het geluk dat ik gezond ben en in dit deel van de wereld ben geboren waardoor ik gemiddeld al meer kansen heb dan vele anderen. Dat is of wordt niet iedereen gegund.
Ik wil mee het verschil maken en strijden tegen ongelijkheid, onrecht en onverschilligheid, omdat iedere mens telt en de natuur ertoe doet. Ik wil me inzetten voor een Hoeilaart waar we iedereen met zorg en respect tegemoet blijven treden en ons onvoorwaardelijk inzetten voor mensen die minder kansen hebben dan wij.


Daarom grijp ik de kans om mee te werken aan een duurzaam en sociaal beleid, zodat de generaties na ons Hoeilaart ook als een groene, levendige gemeente ervaren met een sterk sociaal gemeenschaps- en verenigingsleven en waar werk gemaakt wordt van kwalitatief, betaalbaar en duurzaam wonen voor jong en oud.

 

Edith van Wijk
  • 52 jaar oud
  • 2 kinderen

contact met Edith

Geen nieuwsberichten van Edith